Megújult a városközpont

A település kulturális életének fellendülése, a lakók aktivizálása, valamint a helyi önszerveződő egyesületek szereplési lehetőségének biztosítása is célja volt annak a városfejlesztési projektnek, amelynek munkálatai novemberben értek véget Gyömrő városában.

A közel 455 millió forintos uniós támogatásból megépülhetett a város Művelődési Háza, környezete megújulhat, megvalósult a Polgármesteri Hivatal és a Sportcsarnok bővítése, valamint a park felújítása is.

A KMOP 5.2.1/B. pályázat keretein belül 2011 májusában megkezdődött projekt öt elemből álló beruházásban a Vektor Bau Kft. mint kivitelező vállat vezető szerepet. A munkaterület májusi átadását követően december 8-ra az utolsó munkálatok is befejeződnek, és a város hivatalosan is igénybe veheti a megújult területeket.

A fejlesztések szükségességét a város vezetősége és az ott lakók is érezték már, ugyanis korábban nem volt saját Művelődési Háza Gyömrőnek, de végre az építkezés befejeztével egy minden igényt kielégítő, saját elképzelések szerint létrehozott épületet kaphatnak majd kézhez. A Sportcsarnok bővítése és megújulása pedig amellett, hogy már váratott magára - terv szerint - egyfajta jövedelemtermelő eszközként is funkcionál majd, hiszen ennek bérbe adásával bevételre tehet szert a város.

{jcomments on}

györmrőinfo.hu  hírek
Ma 2024. Lehet 24., Péntek, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
facebook pécelinfo Kövesd a gyömrőinfo-t a Facebookon is!

Gyömrő aktuális időjárása