Pest megyei programok

Pest megyében az elkövetkező napokban lesz félmaraton, múzeumi őszbúcsúztató, környezetvédelmi konferencia és Matrica múzeumi kiállítás.

V. Börzsönyi Hegyi Félmaraton és Családi Sportnap

Időpont: október 15. Helyszín: Diósjenő, Erdei Szabadidőpark

Idén ötödik alkalommal rendezi meg az Ipoly Erdő Zrt. Diósjenői Erdészete a Börzsönyi Hegyi Félmaratont és Családi Sportnapot. Az eseménynek és a három távon induló verseny startjának az uniós támogatásból elkészült, és a nagyközönségnek most átadandó Diósjenői Erdei Szabadidőpark ad otthont.

További információk: Szittya Anita, Effix Marketing, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. , 30/991-1253

Múzeumi őszbúcsúztató a Régészeti Parkban

Időpont: október 15., 10.00-16.00 óra Helyszín: Régészeti Park (Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1.)

Százhalombattára is különleges programmal várják a Múzeumok Őszi Fesztiválján az érdeklődőket. Az őskori Régészeti Parkban rendezik meg az idei utolsó, családi Szezonzáró rendezvényt. Ezen a napon a Park rekonstruált őskori növényzete lesz a figyelem középpontjában, figyelembe véve az évszak sajátosságait is.

15 éves a Forr-Más Együttes

Időpont: október 15., 17.00 óra Helyszín: Barátság Kulturális Központ (Százhalombatta, Szent István tér 5.)

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a Forr-Más Hagyományőrző Együttes. A jubileumi ünnepségen kiállítás megnyitóval és gálaműsorral várják az érdeklődőket.

További információk: Dobos Ágnes 30/9966-045

Honfoglalás kori leletek a megyében

Megnyitó időpontja: október 17., 18.00 óra Helyszín: Szentendrei Képtár (Szentendre, Fő tér 2-5.)

Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága régészei, Rácz Tibor Ákos és Füredi Ágnes vezetésével honfoglalás kori sírokat tártak fel a megye délkeleti részén. A leletekből nyíló kiállításon a vendégeket köszönti Dr. habil Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeumigazgató, a kiállítást megnyitja Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Dr. Révész László tudományos főmunkatárs.

További információk: www.pmmi.hu

Környezetvédelmi konferencia a Megyeházán

Időpont: október 20., 9.00 óra Helyszín: Megyeháza, Nyáry Pál terem (1052 Budapest, Városház u. 7.)

Önkormányzatiság, területfejlesztés és kohéziós politika címmel környezetvédelmi civil konferenciát szervez a Magyar Természetvédők Szövetsége. A rendezvényt megnyitja és előadást tart Dr. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke.

Forradalmi plakátok a „Matrica” Múzeumban

Megnyitó időpontja: október 20., 17.00 óra Helyszín: „Matrica” Múzeum (Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.) Százhalombattán a „Matrica” Múzeumban is megemlékeznek az 1956-os eseményekről. Október 20-án 17 órakor nyílik „A Forradalom plakátok tükrében” c. időszaki kiállítás, ahol 1956 plakátjait (1956 - 1989) mutatják be a közönségnek. A kiállítást Sümegi György művészettörténész nyitja meg, aki a kiállítást is összeállította.

További információk: www.matricamuzeum.hu

györmrőinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 18., Kedd, Arnold és Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
facebook pécelinfo Kövesd a gyömrőinfo-t a Facebookon is!

Gyömrő aktuális időjárása