Siker Kazincbarcikán

A Supercross sorozat első eseményén, Kazincbarcikán az abszolút, és ezzel együtt az U17-es férfi győzelmet a Giant Gyömrő versenyzője, Gönczy Gergő szerezte meg.

 

A SuperCross Sorozat első eseményére, az EthicSport – Barcika Kupára október végén került sor. A kazincbarcikai Jubileumi Parkban megrendezett eseményen több mint százan álltak rajtvonal mögé a 10 kategória valamelyikében – ami az elmúlt évek hazai krossz-életét ismerve kiemelkedő nagyságrendnek tekinthető.

Gönczy Gergő beszámolója

A vasárnapi cyclo-cross verseny Kazincbarcikán jól sikerült az egész csapatnak. Elég korán indultunk Kármán Józsival és Kocsi Sanyival Nagykátáról, mert Kazincbarcika nem épp a szomszédban van. Elég korán is érkeztünk 9:15-kor, de végül kiderült, hogy a szervezők késtek. A verseny előtt bemelegítésképpen elmentünk pályát bejárni. Aztán valamikor 11:15-kor el is rajtoltunk. A rajtból harmadikként jöttem ki, de az egyenes végére már első voltam és az emelkedőt is első helyről kezdtem, az emelkedő aljában rögtön támadtam amit csak ketten bírtak átvenni. Az emelkedő tetejére már csak ketten voltunk, mert közben az egyik srácnak elszakadt a lánca. Később a 2. emelkedőn leszakítottam azt is aki velem maradt. Utána az egész versenyen egyedül voltam már. A 2. kör első felében kicsit lazábbra vettem aztán a 2. felében újra nyélen mentem. Az utolsó körben volt egy kis borulásom, mert rajt előtt meghúztam a pedálom, mert pályabejáráson kijött belőle a lábam amikor kiállva mentem és emiatt a tanyabike-os leszállás nem sikerült, mert a bal lábam nem jött ki a pedálból és eldőltem. Az esés után gyorsan összekaptam magam és mentem tovább a cél felé. A célban én tehettem fel először a kezem aztán jöttek többiek is. A csapatból mindenki aki indult dobogóra állhatott úgyhogy sikeres verseny volt ez a csapatnak. Kármán Józsi kategóriájában 3. lett és abszolútban 4. Kocsi Sanyi 2. és 3. Én pedig abszolút és korosztályos 1. lettem Az időm 27 perc volt a 10,5km-en. Az átlag pulzusom 186 volt és a max 198. A legközelebbi verseny az az időjárástól függ, mert havas versenyre várok, vagy ha addig más nem akkor az OB-ra eszkábálunk valami cross bringát.

Forrás: gyomroksz.hu

Forrás: nemzetisport.hu

{jcomments on}

györmrőinfo.hu  hírek
Ma 2024. Lehet 24., Péntek, Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
facebook pécelinfo Kövesd a gyömrőinfo-t a Facebookon is!

Gyömrő aktuális időjárása