Van fűtés a gyömrői iskolában

A Pest Megyei Önkormányzattól kapott tájékoztatás szerint ismét van fűtés a Teleki Kastélyban működő iskolában. Közismert - áll a közleményben - hogy Pest Megye Önkormányzata nem rendelkezik a közoktatási intézmények fenntartásához szükséges forrásokkal.

Pest Megye Önkormányzata kifizette a szolgáltató felé fennálló tartozását, a gázellátást visszakapcsolták, a fűtés megindult. A Gyömrőn, a Teleki Kastélyban működő Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon épületrészeiben, az iskola és a kollégium területén, hamarosan elérik a megfelelő hőmérsékletet.

Közismert, hogy Pest Megye Önkormányzata nem rendelkezik a közoktatási intézmények fenntartásához szükséges forrásokkal. Így a hiány, a ki nem egyenlített követelések halmozódása szükségszerű, illetve elkerülhetetlen. A 2010/11-es fűtési szezon végéig felhalmozott tartozások miatt a szolgáltató számos intézményben megszüntette a gázellátást. A megyei önkormányzat bízott abban, hogy a fűtési szezon (rendesen október 15.) kezdetére e tartozásról sikerül megállapodni, illetve lehetőség szerint törleszteni, bízva az önhibájukon kívül bajba került önkormányzatoknak megadott segítségben.

A rendes bevételeken felül érkező további támogatás a feltétele annak, hogy az év végéig működőképes maradjon az ellátórendszer. Közép- és hosszabb távon a megyei fenntartású intézmények helyzete, az ellátás finanszírozása, már megnyugtatóan rendezésre került. A kormány és a megyei önkormányzatok elnökei által megkötött szándéknyilatkozat alapján induló jogalkotási munka, az intézmények átvétele, a megyei önkormányzatok konszolidációja 2012. január 1-jétől már garantálja a működés feltételeit. Addig is, az önkormányzat e megállapodás alapján tárgyal valamennyi érintettel a fennálló kötelezettségek rendezése, a szolgáltatások folyamatosságának fenntartása érdekében.

Mint ismeretes pár napja érkeztek hírek arról, hogy az érintett iskolában nincs fűtés. A kollégiumi szobákban 15-19 fok volt, a folyosókon 13 fok. Bővebben itt írtunk erről.

györmrőinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 18., Csütörtök, Andrea és Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
facebook pécelinfo Kövesd a gyömrőinfo-t a Facebookon is!

Gyömrő aktuális időjárása